Kakao maslac – organski 200g Nutrigold

Kakao maslac – organski 200g Nutrigold

0 out of 5

19.30KM

Obiluje antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma te ostalim nutrijentima blagotvornog djelovanja za organizam.

Stoga, dodajte Nutrigold kakao maslac u omiljeni smoothie, kolač ili sladoled te začinite na zavodljivo slastan način.

Opis

Nutrigold kakao maslac dobiva se hladnim prešanjem visokokvalitetnih kakao zrna iz certificiranog organskog uzgoja koja postaju čista, tekuća, prozirna mast te ne sadrži šećer i proteine. Stvrdnjavanjem postaje svjetlo-žućkasta kruta masa, a karakterizira ga delikatan, privlačan miris i okus čokolade.

Kakao maslac je prirodna biljna mast koja se dobiva iz zrna kakaovca i ne sadrži mliječne proizvode ni maslac. Nakon što se mahune kakaovca uberu, zrna koja se nalaze u njima se fermentiraju, suše i peku. Te pečene mahune se zatim samelju.

Na sobnoj temperaturi kakao maslac se nalazi u krutom stanju. Otapa se na temperaturi od 34 C. Kakao maslac ima specifičnu kristalnu strukturu koja se koristi prilikom izrade čokolade.

Ono što kakao maslac čini posebnim je činjenica da sadrži 60% zasićenih masnih kiselina, 30-40% mononezasićenih i 10% polinezasićenih masnih kiselina. Kakao sam po sebi sadrži više od 300 kemijskih tvari koje imaju pozitivan učinak na zdravlje.

Zdravstvene dobrobiti kakao maslaca

Kakao maslac dobiva se iz kakao zrna hladnim prešanjem. Plod je jajolikog oblika, a unutar njega se nalazi 30 do 40 sjemenki koje se fermentiraju i suše, a iz njih se dobiva kakao maslac.

Osim što je dokazano da kakao obiluje kemijskim tvarima s pozitivnim učinkom na zdravlje, poput toga da pozitivno djeluje na smanjenje stresa i depresije, da je dobar za pamćenje i srce, on je vrlo koristan i za kožu.

Kakao je izrazito bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma. Iznimno je bogat izvor željeza, mangana, kroma, cinka i vitamina C. Zdravstvene prednosti kakaa su brojne:

  • pomaže u kontroliranju krvnog tlaka,
  • smanjuje rizik od srčanog udara,
  • potiče koncentraciju i bolje pamćenje,
  • pomaže u regulaciji razine šećera i kolesterola,
  • bogat je izvor željeza,
  • preventivno štiti od mnogih vrsta malignih bolesti,
  • pomaže u sprječavanju rizika od bolesti srca i krvnih žila,
  • smanjuje razinu stresa i depresije,
  • pomaže organizmu u borbi protiv slobodnih radikala.

Često se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože jer je hrani i hidratizira, no još je posebniji u prehrani.

Obiluje antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma te ostalim nutrijentima blagotvornog djelovanja za organizam.

Stoga, dodajte Nutrigold kakao maslac u omiljeni smoothie, kolač ili sladoled te začinite na zavodljivo slastan način.

Način upotrebe kakao maslaca:

Dodajte ga u pripremi kolača, smoothia, sladoleda.
Također se koristi u kozmetičke svrhe.

Sastav kakao maslaca:

100% kakao maslac u okruglim komadićima iz certificiranog organskog uzgoja

Napomena:

Može sadržavati tragove glutena (iz pira i zobi), kikirikija, sezama i orašastih plodova.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Rok upotrebe:

Istaknut na pakiranju.

je dodan u vašu košaricu:
Naplata